Κουραμπιέδες!!





Επιτέλους Χριστούγεννα!!! Ολα μοιάζουν τόσο μαγικά με το χιόνι τον στολισμό της πόλης και των σπιτιών. Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν γίνονται!! Σε όλες τις γειτονιές υπάρχει η μυρωδιά του φρέσκου βούτυρου απο τους κουραμπιέδες! Και επειδή οι τιμές στα ζαχαροπλαστεία είναι στα ύψη, καλύτερα ανασκουμπωθείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας και να το ευχαριστηθείτε περισσότερο!
Η συνταγή αυτή είναι της μητέρας μου {απο που την πήρε ουτε αυτή θυμάται} και δεν την αλλάζουμε ποτέ!!! Ποτέ δεν έχουμε κάνει άλλη συνταγή κι ας έχουμε κεραστεί τόσους κουραμπιέδες εξίσου νόστιμους. Για μένα αυτή ειναι η τοπ πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή και δύσκολα θα κάνω κάποια άλλη.

κουραμπιεδες



Υλικά:

  • 500gr βούτυρο καλό φρέσκο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1,5 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • 750 γρ αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε την άχνη με το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και το αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε να έχουμε μια μέτρα ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Τους κουραμπιέδες μπορούμε να τους πλάσουμε είτε ανοίγοντας φύλο και με τα κουπ πατ να κόβουμε σχέδια, είτε παίρνοντας λίγη ζύμη και να την πλάθουμε σε μπαλάκια
3. Τους αραδιάζουμε σε ενα ταψί με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 για 10 λεπτά (ελέγχουμε πότε θα ροδοκοκκινίσουν)
4. Μόλις τους βγάλουμε, αφήνουμε 3 λεπτά να κρυώσουν και τους βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.






κουραμπιεδες μαμας

*το βούτυρο μπορεί να είναι μισό φρέσκο μισό γάλακτος

** πριν τους αχνίσουμε μπορούμε να τους ψεκάσουμε με λίγο ροδόνερο ή ανθόνερο


kourampiedes

kourampiedes

Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου