Αυγόφετες





Ποιός δεν θυμάται τη μητέρα του να τηγανίζει αυγόφετες για κολατσιό στο σχολείο ή για να κεράσει στη γειτονιά με ζάχαρη και κανέλα; Το ψωμί των προηγούμενων ημερών, μετατρέπονταν στο πιο μυρωδάτο και γευστικό σνάκ. Οι αυγόφετες μπορεί να κάνουν διεθνή καριέρα εις τας ευρώπας με την ονομασία «French Toast», σιγουρα ομως δεν έχουν καμιά σχεση με τις δικές μας! Μαζί με φέτα ή ζαχαρη και κανέλα ειναι η καλυτερη λιχουδιά για για το σχολείο, τη δουλειά ή για απογευματινό . Ας τις θυμηθούμε:


Υλικά (για 8-10 φέτες):

  • 3 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα {προαιρετικά}
  • φέτες ψωμιού (καλύτερα απο την προηγούμενη μέρα)

Εκτέλεση:

1. Σε ένα σαγανάκι βάζουμε λίγο σπορέλαιο ισα ισα να καλυφθεί ο πάτος του (δεν κάνουμε λουκουμάδες για να το φουλάρουμε στο λάδι!!)
2. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε ένα πιατακι
3. Μόλις κάψει λίγο το λάδι, πέρνουμε μια μια τις φέτες και τις βουτάμε στο αυγό και απο τις 2 μεριές. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο τηγάνι
4. Αφήνουμε να ροδίσει απο τη μία πλευρά και μετά τις γυρνάμε απο την άλλη
5. Τις βγάζουμε σε μαι πιατέλα και σερβίρουμε

* Μπορούμε να τις φάμε πασπαλίζοντας ζάχαρη και κανέλα ή με τυρί φέτα ή να βάλουμε ανάμεσα σε 2 φέτες λίγα κομμάτια κουβερτούρας να τις βουτήξουμε στο αυγό και να τηγανίσουμε



Εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου